Informatie voor Deskundig Inventariseerder Asbest t.b.v. PE

Per 1 januari 2023 is het nieuwe certificatieschema van Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) in werking getreden. Met de ingang van dit schema is hercertificatie alleen nog mogelijk door het behalen van Permanente Educatie (PE) punten.

Meer informatie over examens en PE-punten kunt u terugvinden op de website van Ascert.

Voor certificaathouders met een geldig certificaat van DIA geldt het volgende:

Als uw certificaat verloopt ná 1 juli 2023, dan kunt u voortaan hercertificeren door het behalen van PE punten.

Wanneer u graag uw certificaat bij afloop van de huidige geldigheidsduur wilt verlengen, dan kan dit alleen wanneer u vóór de datum van het verlopen van uw certificaat voldoende PE punten heeft behaald.

Voor de registratie van de PE punten wordt een persoonlijk portfolio voor u geopend in het PE Portaal van Ascert. Dit portfolio is alleen toegankelijk voor uzelf en voor ons als certificerende instelling.

Ascert heeft alle certificaathouders een mail gestuurd waarmee u toestemming kunt geven om een portfolio te laten openen.

Mocht u de mail van Ascert niet ontvangen hebben of nog geen toestemming gegeven hebben aan Ascert, dan kunt u via de volgende link: Ascert Actueel Permanente Educatie: ADK en DIA toestemming geven aan Ascert om een portfolio voor u te openen.

In het PE Portaal is op dit moment nog niet alle aanbod van PE activiteiten beschikbaar, maar dit zal in de loop van de tijd aangevuld worden, zodat het voor u mogelijk is om PE activiteiten te volgen. Houd hiervoor het PE Portaal in de gaten.

Voor vragen kunt u de Veelgestelde vragen pagina van Ascert bekijken. Hier vindt u, onder de categorie “Permanente Educatie” de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, dan kunt u per mail contact opnemen met IBEX Certificatie: info@ibexcertificatie.nl.

  • Laatst bewerkt 10 mei 2023