IBEX sleept belangrijk examen opdracht binnen voor Vlaamse overheidsdienst

Begin dit jaar heeft IBEX de opdracht gekregen voor de ontwikkeling en de afname van asbestdeskundige inventarisatie(ADI) examens.

Deze opdracht is verleend door de OVAM. De OVAM is een Vlaamse overheidsdienst die ervoor zorgt, dat in Vlaanderen op een doordachte en milieubewuste manier omgegaan wordt met afval, materialen en bodem. In het Vlaams gedeelte van Belgiƫ zal het in 2022 verplicht zijn om een asbestattest (inventarisatierapport) op te laten stellen bij verkoop van constructies ouder dan 2001. Om dit onderzoek te doen, en het rapport op te stellen, dien je een ADI examen met goed gevolg te hebben afgelegd. Het ADI examen bestaat uit een theorie en een praktijkexamen.

IBEX is al ruim 15 jaar specialist op het gebied van ontwikkeling en afname van examens, en een begrip in de Nederlandse asbestbranche. Mede door deze ervaring in het ontwikkelen van examens, in combinatie met specifieke vakkennis, is de opdracht aan IBEX gegund. Volgens de planning zullen eind van dit jaar de eerste examens worden afgenomen. De verwachting is dat de aankomende jaren c.a. 2000 mensen op examen komen vanuit Vlaanderen. Mogelijk sluiten de andere gewesten, Walloniƫ en Brussel, later ook aan.

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Tom Huiskamp via tom@ibex.nl.

  • Laatst bewerkt 20 april 2021